Ivana Marić odgovorila Muharemu: Jeste ista hajka, ali su mene napadali kriminalci i korumpirani političari. Njegov slučaj i moj su dvije različite stvari!

Književnik i kolumnista Muharem Bazdulj, nakon što je snimljen dok se u Višegradu uz muziku opušta sa Emirom Kusturicom, Peterom Handkeom i Perom Simićem, savjetnikom Milorada Dodika našao se na udaru bh. javnosti.

Bazdulj u izjavi za medije nakon ovog događaja naglasio da mu ne pada na pamet da se pravda zbog Hendkea i Kusturice. Kako je rekao nije ga iznenadila ‘sarajevska masovna histerija’, pošto kako je rekao, pamti slučaj Vuka Bačanovića i nedavni slučaj Ivane Marić, kada se desio sličan ‘džumbus’.

Danas smo kontaktirali političku analitičarku Ivanu Marić koja nam je prenijela svoje mišljenje o ovom slučaju.

“Očito je da je politika jako prljavo zanimanje, ali je u posljednje vrijeme postalo još prljavije. U suštini to je zbog ulaska novih ljudi u politiku i zbg toga što se sve više može profitirati od nje. Borba postaje sve okrutnija. Onda ne treba da nas čudi ponašanje pojendinaca koji su spremni na sve da ostanu na određenim pozicijama. Diskreditiraju ljude, pokušavaju im uništiti živote, da bi otklonili ljude koji im smetaju. Kritikuju ljude i za prelazak ulice na crveno, dok s druge strane štite svoje kriminalce za koje postoje i snimci da su počinili krivično djelo. Štite i ubice, a opet kritikuju ljude koji su počinili neki mali prekršaj. Koliko to veze ima sa Bazduljom i njegovim ponašanjem, da se sa nekim ko je negator genocida i koje promotor te politike upušta u slavlje? Mislim da je jedno kada vam spočitavaju da ste uradili i kazali nešto što niste, a sasvim drugo je nešto što ste zaista uradili. Mislim da to nije ispravno bilo sa njegove strane, pogrešan je bilo kakav kontakt sa negatorima genocida”, govori Marić.

Marić ističe da u BiH postoje negatori genocida koji su nam u vlasti.

“Niko ne kritikuje ni Izetbegovića ni Čovića, niti Komšića i Džaferovića što sarađuju, pa i sjede u Predsjedništvu BiH sa negatorom genocida. Moramo se odmaći od prakse stvaranja hajki”, kazala je Marić za Soruce..

Na kraju razgovora još jednom je istakla da njen slučaj od prije nekoliko mjeseci, nema dodirnih tačaka sa slučajem Muharema Bazdulja.

“To su različite stvari. Jeste ista hajka, ali su različiti motivi. Ne bih to stavljala pod znak jednakosti. Mene su napadali kriminalci i korumpirani političari. U tom periodu je bilo i pokušaja hrvatskih i srpskih političara koji su mi u tim trenucima pružali podršku, koju sam ja naravno odbijala. Trebao izbjegavati da budemo oružje u političkoj borbi nacionalista, a prvenstveno korumpiranih političara”, kazala je Marić za kraj razgovora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79