Ivana Marić potvrdila kandidatura za dogradonačelnicu Sarajeva: “Šta biste Vi uradili da ste na mom mjestu?”

Analitičarka Ivana Marić je na društvenim mrežama potvrdila pisanja Klix.ba da joj je ponuđena kandidatura za dogradonačelnicu Sarajeva, ali kako kaže, nisu joj postavljani nikakvi uslovi.

Nurkić: Došlo vrijeme da uhljebimo analitičare nezavisne

Naime, ranije smo pisali da će Naša stranka u ime Četvorke koja ima većinu u Gradskom vijeću Sarajeva za dogradonačelnicu predložiti analitičarku Ivanu Marić.

Prema našim saznanjima postavljen joj je i uslov da uđe u Našu stranku, međutim ona je sada na svom Facebook i Twitter profilu napisala kako joj iz ove stranke nisu ponudili nikakav uslov, ali poziciju dogradonačelnice jesu.

Osim toga, Klix.ba saznaje i da je Marić prihvatila prijedlog da bude kandidatkinja, no u statusu na svom Facebooku to nije potvrdila, šta više pratioce i javnost pita da joj pomognu u donošenju odluke.

“Povodom natpisa u medijima o tome da sam kandidatkinja ispred Naša stranka za dogradonačelnicu Sarajeva želim vas informirati da je istina da smo razgovarali o tome, ali nije istina da je NS to bilo čime uvjetovala, pogotovo ne članstvom u stranci. Čim budem imala više informacija, vi ćete biti prvi koji će ih saznati. Šta biste Vi uradili da ste na mom mjestu”, napisala je ona u statusu, odnosno tweetu na društvenim mrežama.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća vrlo je izvjesno da će i Ivana Marić, ali i prijedlog SDP-a za gradonačelnika Bogić Bogićević dobiti podršku vijećnika s obzirom na to da “nova vlast” ima većinu.

Analitičarka Ivana Marić kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva: Iz Naše stranke kažu da je ‘ozbiljan kandidat’, ali…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79