Ivana Radović zbog skandaloznog ponašanja izbačena iz odbojkaške reprezentacije BiH!

Ivana Radović, koja je dan prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj pozira u šubari sa podignuta tri prsta, više nikada neće dobiti poziv u žensku odbojkašku reprezentaciju BiH, javlja N1.

U Odbojkaškom savezu BiH (OSBiH) jučer je održan niz razgovora i sastanaka na kojima je odlučeno da je skandalozno ponašanje bivše reprezentativke za svaku osudu, te su čelnici Saveza odlučili kako ona više neće nositi državni dres.

Izvor iz OSBiH je za N1 potvrdio kako je tokom jučerašnjeg dana bilo riječi i o eventualnom pokretanju disciplinskog postupka, ali budući da Radović nije imala status reprezentativke na posljednjim reprezentativnim okupljanjima, to proceduralno nije bilo moguće uraditi.

Radović se nakon brojnih kritika i osuda oglasila i uputila izvinjenje.

Oglasila se bh. odbojkašica sa šubarom i tri prsta

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je za Srpskainfo Radović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79