Ivanić i Lagumdžija: Dodik je prelomio, on više nema povratka nazad

Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić analizirali su posljednje poteze Milorada Dodika te su govorili o tome koliko su realne šanse za otcjepljenje RS-a od BiH.

Iako je Dodik u posljednjih nekoliko dana potencirao priču o povlačenju saglasnosti RS-a na rad Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje i VSTV-a, Lagumdžija je naglasio kako njegovi potezi, pa i priča o otcjepljenju, nemaju nikakve veze s patriotizmom.

“Otcjepljenje će još dugo vremena trajati u Dodikovoj glavi i njegovoj retorici”, rekao je Lagumdžija u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji.

Također, naglasio je kako Dodika priča o otcjepljenju čini političkim pobjednikom.

“Priča o otcjepljenju ustvari njega čini pobjednikom na političkoj sceni u RS-u. Vidim da posljednji potezi opozicije u RS-u govore da se ipak izvlače iz tog nekog lažnog patriotskog zagrljaja u koji ih je Dodik uvukao, mada to što Dodik radi nema nikakve veze sa patriotizmom, to je direktno obijanje vlastitom narodu o glavu”, poručio je Lagumdžija.

S druge strane, Mladen Ivanić je naglasio kako mu se čini kako je Dodik “prelomio” te da će u svojim namjerama ići do kraja.

“Kada bi tu bilo puno više izbalansiranijeg pristupa i normalnijih rasprava o stvarima, Dodik bi izgubio svaki argument i značaj. Dakle, ja mislim da je on sad prelomio, da on više nema povratka nazad. Ne mogu da osjetim još do koje granice, ali on će sasvim sigurno ići u pravcu stvaranja političkog ambijenta da će se tu nešto događati. Kakve će posljedice tih događanja biti, da li će ih uopće biti, u ovom trenutku je to vrlo teško reći”, rekao je Ivanić.

Također, naglasio je kako očekuje da će Dodik donijeti odluku u povlačenju saglasnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79