Ivanić o Dodikovim sankcijama: Američke sankcije Milorada nisu zabrinule

Ne misim da su sankcije Miloradu Dodiku donijelo ništa novo, niti da su ga zabrinule. On je već pod sankcijama Amerike, tako da ne vidim šta je tu sada što ga može dodatno zabrinuti. Kaže ovo za Avaz Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a.

– Dodik je imao sankcije koje nisu nešto posebno djelovale. Ne mislim da će ni ove nešto posebno da djeluju. Mislim da je krajnje vrijeme da se stvari vrate tamo odakle je sve počelo, a to je nametanje Inckove odluke o promjeni krivičnog zakona. I bez nekog pokušaja razumnog rješenja o toj temi,a očito to nikome ne treba danas, pa ni ključnim partijama s bošnjačke strane, prije svega SDA, pa ni Dodiku, neće se stvari tako lako rješiti. A bez rješavanja tog pitanja bojim se da će BiH i dalje tonuti i jednu krizu iz koje je imati vrlo težak izlaz – rekao nam je Ivanić.

Smatra da nema razloga da se Dodik brine, jer ima iskustvo sa sankcijama.

– Jeste ga ovo pogodilo, ali nište presudno to neće riješiti. Čeka nas još samo dalje iscrpljivanje – kaže Ivanić.

  Nema trajnog rješenja: Izmješteno 160 migranata sa dvije lokacije na području Cazina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79