Ivanić: Rusija zbog Balkana nikada neće ući u rat sa Amerikom

Strah od globalnog sukoba u ovom trenutku nije realan, ali poremećaji rasta cijena napravit će globalni zemljotres, kazao je nekadašnji član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić.

On je naveo da će dešavanja izazvana rusko-ukrajinskom krizom imati posljedice slične onima, koje je imao Prvi i Drugi svjetski rat.

Rusko-ukrajinski sukob će potrajati. Zapadni svijet nije spreman na pregovore, vjerovat će da sankcijama može slomiti Rusiju, ali ona ima svoje argumente kao što su izvoz gasa i nafte. Tek kada se iscrpe obje strane, onda će doći do razgovora – kazao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, može se desiti da će rat trajati nekoliko godina.

On misli da će nakon ovoga svijet izgledati drugačije.

Na kraju će se doći vjerovatno do toga da će Ukrajina ući u EU, a neće nikada biti član NATO saveza – kazao je Ivanić u emisiji “Puls” BN televizije.
Ivanić kaže da Rusija nikada neće zbog Balkana ući u rat sa Amerikom, niti će Amerika ući u rat protiv Rusije zbog Ukrajine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79