Ivica Brešić kritikovao rad HDZ-a: Mažete oči Hrvatima ponavljanjem mantri o neravnopravnosti

Na današnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru prisutnima se obratio predstavnik Hrvatske republikanske stranke (HRS) Ivica Brešić koji je iznio niz kritika na rad HNS-a, ali i Hrvatske demokratske zajednice.

Brešić je istakao kako su očigledno pozicijom Hrvata u BiH najviše zadovoljni oni koje Najzadovoljniji oni koje mi prozivamo s govornice. Vide da će Hrvati ‘srediti’ sami sebe te da vodimo narod u propast.

Predstavnik Hrvatske republikanske stranke govorio je o odnosima HNS-a i trenutne vlasti u Hrvatskoj te je naglasio kako do sada niti jedan problem Hrvata u BiH uz podršku Sabora Republike Hrvatske nije riješen.

“Odnosi između političkih predstavnika Hrvata u BiH i Hrvatske svode se na odnose dva HDZ-a odnosno dva predsjednika. Koliko su ti odnosi plodonosni vidimo po broju uspješno riješenih problema Hrvata u BiH. Niti jedno pitanje koje muči Hrvate nije sistemski riješeno. Proračunska sredstva za Hrvate izvan Hrvatske koriste se za potrebe stranke i vezuju se za izbore s jedne ili druge strane granice”, rekao je Brešić.

Brešić se u nastavku govora osvrnuo na niz problema koji se do sada nisu riješili te je naglasio kako HDZ s obje strane granice “maže” oči i uši Hrvatima.

“Prelazak granice, raspolaganje imovinom, nepostojeće investicije iz Hrvatske i infrastruktura koja bi trebala olakšati život, sramotno 30-godišnje iskorištavanja Buškog jezera na štetu Livna i Tomislavgrada samo su neki od problema koji se sistemski ne rješavaju. Rješavaju se problemi kada je to potrebno stranci za glas. Mazanje očiju i ušiju Hrvatima, a ustvari površno pranje savjesti koje slušamo s obje strane HDZ-a te medijsko pumpanje nepostojećih papira, beksrajne ponavljanje mantri o neravnopravnosti čime sami sebe stavljamo u neravnopravnu poziciju iako smo legitimni predstavnici u svim institucijama u BiH”, ističe Brešić.

Na kraju, Brešić je istakao kako je razočaran politikom koja odstupa od onih ideja za koje su se prije 25 godina izborili branitelji u Bosni i Hercegovini.

“Razočaran smo se za ovih 25 godina doveli do toga da smo doživjeli demografski slom i iseljenje najviše zbog naše politike koju predstavlja HNS”, zaključio je Brešić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79