IVICE SE PLAŠILI SVI U SELU: IZBODENOG ILIJU OSTAVIO NA PUTU, PA OTIŠAO DA UBIJE I KOMŠINICU

Ivica Antunović jučer popodne na putu ispred svoje kuće ubio je rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72).

Mještanima zaseoka Gornji Petrovići kod Živinica nije jasan motiv Ivice Antunovića (45), koji je jučer počinio dvostruko ubistvo, ali navode da se radi o čovjeku koji je bio psihički bolesnik, te je često pravio probleme u selu.

Ivica Antunović jučer popodne na putu ispred svoje kuće ubio je rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72). Prvo je rođaku zadao nekoliko udaraca nožem i ostavio ga na putu, a onda je otišao preko ceste, u kuću komšinice Mare Tadić, te i nju usmrtio na isti način. Nakon ubistva krio se u obližnjoj šumi, gdje ga je policija i pronašla jutros oko 1.30 sati.

Roditelji ubice Ružica i Marijan Antunović s njim su imali mnogo problema, a u nekoliko navrata bio je hospitaliziran na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla. Kako saznajemo, posljednji put Ivica Antunović liječio se u augustu ove godine, nakon što se sukobio s ocem.

Ubica je imao česte sukobe s komšijama, koji su ga se redom plašili, jer je znao iz čista mira bacati kamenice, a nerijetko i prijetiti. Komšije navode i da je prije par dana pokušao napasti komšinicu Maru Tadić, navodno jer je njen pas lajao, a tom prilikom je u selo pozvana i policija.

Nažalost, posljednji izliv bijesa Ivice Antunovića završio se tragično za dvoje njegovih komšija.

Ovo nije prvi put da psihički bolesnik počini višestruko ubistvo u Tuzlanskom kantonu. Tomislav Petrović, tada 45-godišnjak, u Gornjoj Lipnici kod Tuzle, tačnije zaseoku Trstije ubio je šestero svojih komšija. U gradskom autobusu hicima iz pištolja ubio je Dragicu Markanović, Niku i Maru Petrović, a u njihovim kućama Ivu Markanovića, Miju i Kaju Petrović.

U Kantonalnom sudu u Tuzli Tomislav Petrović osuđen je na 40 godina zatvora, da bi nakon žalbe Vrhovni sud FBiH poništio presudu, a Petrovića proglasio neuračunljivim. Iako mu je određena mjera obaveznog liječenja u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi, višestruki ubica jedno vrijeme bio je smješten u stacionaru KPZ Zenica, da bi poslije bio prebačen u JZU Zavod za forenziku psihijatrije Sokolac, gdje se još nalazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79