Iz Ambasade SAD odgovorili Novaliću: “Njegove tvrdnje su smiješne”

Foto: Una

Fadil Novalić, osuđeni bivši premijer FBiH, tokom gostovanja na jednoj TV emisiji je predstavio nevjerovatnu tvrdnju u kojoj je našao “krivca” za njegovo hapšenje.

Novalić je optužio medije, tužioce, sudije, ali i ambasade nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država.

Novalić je izjavio da Ambasada SAD finansira mediji koji njega kritikuju, kao i da se vršio pritisak na pravosuđe kako bi se osudio, iako je, prema tvrdnjama u koje samo on vjeruje, nevin.

– Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju nezavisne institucije za provođenje zakona, tužilaštvo i sudstvo koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije. Uvijek smo pozivali bosanskohercegovačke pravosudne institucije da korumpirane pojedince učine odgovornima za svoja djela.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ne utiče na sudske postupke.

Tvrdnje g. Novalića su smiješne i osmišljene da odvrate pažnju od njegovih pogrešnih postupaka – naveli su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na upit “Avaza” da prokomentarišu tvrdnje presuđenog bivšeg premijera FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79