Iz BHRT-a poručuju: RTRS nam je dužan 63 miliona KM

Iz BHRT-a poručuju: RTRS nam je dužan 63 miliona KM


Predložena Rezolucija o javnom interesu funkcioniranja Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u za danas u 12 sati u zgradi RTV-a doma zakazao je protest. Razlog tome su blokirani računi Radio-televiziji Bosne i Hercegovine, zbog čega prijeti obustava rada.

Osim toga, podnesena je krivična prijava protiv Rajka Vasića, člana Glavnog odbora SNSD-a, zbog prijetnji koje je na Twitter nalogu uputio BHRT-u. Vasić je napisao: “BHRT – opstanak ili propast!? Ako vam je neprijatno, doći ću ja da je miniram”.

Zastupnici u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Sanela Prašović Gadžo i Irfan Čengić predložili su za današnju sjednicu Parlamenta, Rezoluciju o javnom interesu funkcioniranja Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine – BHRT-a. Usvajanje ove rezolucije očekuje se danasu Zastupničkom domu Federalnog Parlamenta.

BHRT duguje Poreznoj upravi 19 miliona maraka, a RTRS duguje BHRT-u 63 miliona od prikupljene takse na području Republike Srpske, koju ne uplaćuje od 2017. godine. To je razlog zbog kojeg BHRT ne može ispoštovati sve obaveze, uključujući i Poreznu upravu Federacije BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija