Iz budžeta: Zakup parking mjesta za bh. parlamentarce se nastavlja

Za potrebe parkiranja vozila zastupnika i delegata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, bit će zakupljeno još šest parking mjesta blizu zgrade parlamenta, nakon nedavnog zakupa 29 parking mjesta.

Odluku o pokretanju postupka javne nabavke usluge zakupa parking prostora nedavno je donio Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Za ova dodatna mjesta do kraja godine planiran je iznos od nešto više od 4.000 KM, koji su osigurani iz tekućih izdataka odobrenih Parlamentarnoj skupštini BiH.

Krajem prošle godine, na period od godinu dana, od KJKP Rad zakupljeno je 29 parking mjesta za zastupnike i delegate, što je ukupno koštalo 26.100 KM.

Sjednice domova Parlamentarne skupštine BiH održavaju se nekad jednom mjesečno, rijetko dva puta, a ponekad ni jednom u mjesecu.

Parking mjesta za parlamentarce nalaze se u ulici Koste Hermana, na dijelu parking prostora između Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, zgrade Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79