Iz česmi tekla prljava voda, “Vodovod” kaže da je sve u redu

Nakon jučerašnjeg oštećenja vodovodne cijevi na Bulevaru Stepe Stepanovića, poslije prekida, došlo je do pojave mutnoće na slavinama kod potrošača u velikom dijelu grada. Zbog toga se pojavila i zabrinutost kod građana, sa pitanjem da li je voda ispravna za piće.

Možete pogledati i jučerašnje snimke našeg čitaoca sa Starčevice kako je voda izgledala.

Ipak u preduzeću “Vodovod” tvrde da je voda zdravstveno bezbjedna za piće i to za cijelo područje grada.

Ekipe Vodovoda su otklanjale kvarove juče u periodu od 13.30 do 21 čas. Nakon sanacije kvarova pristupilo se ispiranju cjevovoda za kompletno područje i visinske zone vodosnabdijevanja. Oko 22,00 časa uspostavljeno je normalno vodosnabdijevanje na području grada. Kontrolu kvaliteta vode u povećanom obimu obavljanju laboratorija “Vodovoda” i Institut za javno zdravstvo RS”, kazali su u “Vodovodu”.
Iz “Vodovoda” poručuju da građani u slučaju bilo kakvih nedoumica i pitanja mogu da se obrate nadležnim službama u “Vodovodu” na sljedeće brojeve telefona: 051-413-484 i 051-413-190.
Građani kažu da svi znaju da se greške i kvarovi dešavaju, ali da ne bi trebalo doći do situacije da zemlja i mulj direktno uđu u vodovodne cijevi za domaćinstva.
“Voda se danas izbistrila, ali je pitanje kakvog je kvaliteta. Problem je kasnije, jer taj mulj ostane u bojlerima, filterima islično. Zato treba da se uradi hiperhlorizacija čitavog sistema i to od mjesta kvara do česme u stanovima”, smatraju građani, a prenosi Banjaluka.com
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments