Iz Civilne zaštite poručili: Situacija u Jablanici i dalje teška!

Iz Civilne zaštite poručili: Situacija u Jablanici i dalje teška!


Civilni štab općine Jablanica održao je sjednicu u srijedu, gdje su predstavljeni podaci o trenutnom stanju na terenu nakon prirodne katastrofe izazvane jakim kišama i odronima.

Prema informacijama sa sjednice, noć između utorka i srijede protekla je bez novih padavina i dodatnih komplikacija na području općine.

Nakon odluke Federalnog štaba civilne zaštite o hitnoj evakuaciji stanovnika ugroženih područja Jablanice i Konjica, evakuisani su smješteni u privatne kuće ili kolektivne prihvatne centre. U tim centrima im je osigurano sve što je potrebno za osnovne životne potrebe, uključujući hranu, vodu i higijenske potrepštine.

Potraga za nestalima, čišćenje terena i obnova putne komunikacije, kao i uspostavljanje struje i vode, i dalje su glavni prioriteti.

Podaci iz Policijske stanice Jablanica pokazuju da spasioci, i pored velikih napora, nisu pronašli nove žrtve tokom jučerašnjeg dana. Dosad je potvrđeno 16 smrtnih slučajeva, a za četiri osobe se još uvijek traga, dok jedno tijelo ostaje neidentifikovano.

Situacija na području Jablanice i dalje je izuzetno teška, a spasilačke ekipe, mehanizacija i volonteri nastavljaju intenzivno raditi na pomoći stanovništvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija