Iz Crne Gore protjerano 28 stranih državljana jer su radili za interese stranih službi

I u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore, navodi se u saopćenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) uskratili su boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana koji su, kako je saopšteno, radili za interese stranih službi, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MUP-a je saopćeno da su, kroz operaciju koju je sprovela ANB, te osobe indicirane kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi.

– U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana – kaže se u saopćenju.

Navodi se da će MUP i ANB će, zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama, nastaviti da prate bezbjednosne rizike.

– I u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore – dodaje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79