Iz Kriznog štaba poslali molbu za građane

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h), u Federaciji BiH testirano je 518 uzoraka, od kojih su 42 pozitivna na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH o sada je testirano 47.785 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.561 osobe. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 992 pacijenta, dok su trenutno aktivna 523 slučaja pozitivna na COVID-19.

Zabilježeno je ukupno 46 smrtnih slučajeva.

Iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnji oprez i potrebu pridržavanja mjera lične/osobne zaštite, držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, izbjegavanje većih okupljanja, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora kako bi se spriječilo širenje infekcije i izbjegao porast broja oboljelih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79