Iz kulturnih institucija u Mostaru kojima su na čelu SDA-ovci izvučeno više miliona maraka

Pred istražitelje u HNŽ-u došao je zanimljiv predmet svojevrsni hercegovački ogranak akcije ‘Zadruga’, gdje je poduzeće Kompas Trade Tours pod sumnjom da je služilo za izvlačenje sredstava iz kulturnih institucija u Mostaru, kojima je na čelu kadar SDA.

Prema izvorima portala hercegovina.info odgovorna osoba u spomenutom poduzeću istražiteljima je kazala na koji je način ispostavljala račune, dizala novce i kome ga je vraćala, a radi se o višemilionskom iznosu, spominju se čak tri miliona maraka.

Istražitelji ne mogu zapravo vjerovati koliko je površno sve rađeno. Naime, naš izvor tvrdi da su na račune Kompas Tradea uplaćivana pozamašna sredstva iz nekoliko institucija u Mostaru, koji bi direktorica potom dizala i nosila određenim osobama.

Među spomenutim institucijama je i Narodno pozorište u Mostaru, a s računima te tvrtke u kontekstu Pozorišta susreli smo se prilikom objave priče mlade računovotkinje, a upravo račun Kompas Tradea, koji smo objavili u kontekstu te priče naveo je istražitelje da provjeravaju odnose Kompas Tradea s kulturnim institucijama u Mostaru. Naišli su na puno veće iznose isplaćivane Kompas Tradeu.

Kakvu suradnju imate s tvrtkom Kompas trade (između ostalih) kolike ste im račune plaćali i za koje usluge pitali smo direktora Narodnog pozorišta još u lipnju prošle godine. Konkretan odgovor nismo dobili piše Hercegovina.info

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79