IZ LOŠEG U GORE: Novi val migranata pristiže u Tuzlu a volonteri prestaju sa radom…

IZ LOŠEG U GORE: Novi val migranata pristiže u Tuzlu a volonteri prestaju sa radom…


Iz svoje zemlje krenuli su na put u bolji život, dočekalo ih je ono što su najmanje očekivali.

Veliki broj migranata prezimio je u Tuzli na autobuskoj i željezničkoj stanici na ogromnim minusima i nehumanim uslovima dostojnim čovjeka.

Spavaju u šatorima koji prokišnjavaju što još dodatno otežava situaciju, prepušteni su humanitarnim organizacijama, volonterima i građanima.

Od danas, zbog cjelokupne situacije, volonteri su izjavili da prestaju sa radom zbog kako kažu nedostatka resursa.

Ostaje samo hrana od Merhameta i Emmausa jer ne može se hrana uskratiti ljudima i standardna podrška organizacija osjetljivim kategorijama. Za dvije godine smo uradili i previše posla umjesto onih koji bi to trebali raditi. Zbog nerazumijevanja vlasti, politike, ali i pritisaka od strane pojedinih građana donijeli smo takvu odluku. Također, bitno je napomenuti da je na ovu odluku uticao i povećan broj ljudi u pokretu. Jednostavno je postalo nemoguće odgovoriti na najosnovnije potrebe. Hvala svim kolegama koji su dolazili na stanicu, koji nisu pali pod uticaj politike kao pojedinci i na koncu na prenošenju slike kakva ona zaista jeste – saopćeno je od strane volontera u Tuzli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Situacija se iz sata u sat pogoršava, na desetine migranata i izbjeglica i dalje pristiže u Tuzlu.

O nevolji migranata preko 22 mjeseca u kontinuitetu brinuli su volonteri dok su vlasti igrale se „gluhih telefona“ i prebacivali nadležnost s jedne na drugu adresu.

Volonteri su ranije više puta upozoravali da ovim ljudima treba pomoć kako bi se spriječila moguća eskalacija njihovog akumuliranog nezadovoljstva.

Situacija iz lošeg prelazi u mnogo gore stanje, nakon što u volonteri odustali očekuje nova eskalacija problema prenosi Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija