Iz Ministarstva odbrane BiH odgovaraju Zelenim beretkama: Zašto je sklonjena tabla sa imenom ‘Muhidin Dino Magoda’?

Izneseni su netačni navodi da je ministar odbrane BiH Sifet Podžić naredio uklanjanje prijašnjih obilježja sa vojnih lokacija.

Povodom reagiranja Zelenih beretki o “uklanjanju table sa imenom “Muhidin Dino Magoda”, iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine stigao je demanti u kome se navodi sljedeće:

Na „Depo portalu“, dana 27.01.2020. godine, objavljen je tekst pod nazivom: „Gdje je nestala tabla: Kome smetaju heroji? Za ministra došao kadar „Zlatnog ljiljana“ Željka Komšića i evo šta je uradio…“, gdje su izneseni netačni navodi da je ministar odbrane BiH Sifet Podžić naredio uklanjanje prijašnjih obilježja sa vojnih lokacija.

‘ZELENE BERETKE’ OGORČENO REAGUJU: Gdje je nestala tabla i kome smetaju heroji?

U cilju istinitog informisanja javnosti zahtjevamo da hitno objavite tekst demantija kako slijedi:
Na osnovu Naredbe načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, a u skladu sa tačkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga BiH, izvršeno je zvanično obilježavanje svih vojnih lokacija određenim Predsjedničkom Odlukom o razmještaju i broju lokacija OS BiH, do augusta 2019. godine.

Tabla sa imenom „Muhidin Dino Magoda“, koja se nalazila na objektu u kojem je smješten ZŠ OS BiH, u ulici Bistrik br. 5, također je, u skladu sa naprijed navedenim, zamjenjena jedinstvenim obilježjem u mjesecu julu 2019. godine.

U skladu sa pripisanim procedurama, briga o daljem skladištenju i čuvanju prijašnjih obilježja je u nadležnosti pješadijskih pukova OS BiH, što je slučaj i sa naprijed navedenom tablom.

O cijelom procesu zamjene prijašnjih sa jedinstvenim obilježjima vojnih lokacija mediji i bh javnost su bili blagovremeno upoznati, što potrvđuju objavljene vijesti na web stranicama MO i OS BiH.

Stoga, u cilju nastavka dobre saradnje, potrebno je da u buduće provjeru navoda koje objavljujete o resoru odbrane izvršite kod zvaničnog izvora informacija – navodi se u reagiranju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79