Iz Mostara uskoro avionom do Italije

Kompanija Lumiwings će ovog ljeta započeti s letovima od Foggie, nekih 380 kilometara istočno od Rima, do Mostara.

Letovi će biti pokrenuti 3. juna i održavat će se dva puta sedmično, srijedom i subotom. Karte će biti puštene u prodaju putem Lumiwingsove web stranice kasnije ove sedmice.

Generalni direktor Aerodroma Foggia, Antonio Maria Vasile, rekao je da će ove operacije prvenstveno biti namijenjene hodočasnicima koji posjećuju Međugorje u blizini Mostara.

Dimitris Kremiotis, odgovorni menadžer u Lumiwingsu, dodao je: Aerodrom Foggia raste. Vrlo je ohrabrujuće što se dodaje važno odredište vjerskog i kulturnog turizma poput Mostara koji sa svojim Starim mostom i Starim gradom dijeli članstvo u UNESCO-u kao mjesto svjetske baštine s lokalitetima Gargano i Puglia, javio je Ex-Yu Aviation News.

Lumiwings je Grčki prevoznik koji posluje u Italiji. Ima flotu od dva aviona, s jednim Boeingom 737-300 i jednim B737-700. Prošle godine prijevoznik je obavljao letove u ime Air Serbia.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79