Iz MUP Srpske tvrde da je novinarka napala portparola PU Bijeljina (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je portparolku Policijske uprave Bijeljina Aleksandru Marić napala novinarka “Semberskih novina” Zorica Kusmuk.

MUP RS cijeni profesionalni angažman predstavnika sedme sile i sa novinarima ima korektan odnos i konstruktivnu saradnju, te u tom smislu oštro osuđuje današnji nesvakidašnji događaj ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, kada je novinarka Zorica Kusmuk fizički napala portparolku Policijske uprave Bijeljina Aleksandru Marić, saopšteno je iz MUP.

Dodaju kako je novinarka „Semberskih novina“ Zorica Kusmuk oko 10. 50 fizički napala portparolku Marić, jer joj, kako tvrdi, nije dostavljena najava za medije za današnju redovnu konferenciju za novinare.

– Imajući u vidu da je događaj bio ispred zgrade Policijske uprave, odmah je odreagovao dežurni policijski službenik koji je pokušao da smiri Kusmukovu. Ovakvo ponašanje nije primjereno za bilo kojeg građanina, a posebno ne za predstavnika medija. Dodatno zabrinjava činjenica da je navodni nesporazum imenovana pokušala riješiti fizičkim nasiljem – saopšteno je iz MUP.

Dodaju kako su nakon kontakta sa redakcijom „Semberskih novina“ gdje je Zorica Kusmuk stalno zaposlena kao novinar, utvrdili da je ova redakcija dobila najavu za konferenciju za štampu od strane Policijske uprave Bijeljina još 20. januara, kao i da se imenovana već godinu dana vodi na bolovanju.

– Napominjemo i da se svaka najava događaja može naći i na interent stranici MUP Srpske. MUP Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilja, a posebno ponašanje koje ugrožava dugogodišnji korektan i profesionalan odnos i sam ugled novinarske profesije. Predstavnike medija i udruženja novinara pozivamo da osude ovakav vid ponašanja o čemu svjedoči i snimak video nadzora ispred zgrade PU – saopštili su iz MUP.

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina 1 izdali su danas prekršajni nalog novinarki zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79