Iz Naše Stranke nisu ostali dužni SDA-ovcima: Boli ih povratak Hastahane, Ajnadžić da vrati bijeli hljeb

Na kritike koje su iz SDA danas uputili načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, odgovorio je generalni sekretar i vijećnik Naše stranke u OV Centar Nihad Uk:

“Kamen-temeljac za izgradnju osnovne škole na Šipu u jeku izborne kampanje, septembra 2016. godine zakopao je tada predsjedavajući a ubrzo nakon toga i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić. Čitav načelnički mandat je prošao, prošlo je i 1.569 dana od dana postavljanja temeljca do imenovanja novog načelnika Srđana Mandića, škola na Šipu nije otvorena. Danas imamo saopštenje SDA u kojem prozivaju Srđana Mandića za neispunjeno obećanje otvaranje škole na Šipu, u mjesecu kada se otvara škola. Nepunih 300 dana od preuzimanja mandata. Dakle, 297 je manje od 1.569, a neka u SDA izračunaju koliko puta”, kaže Uk.

Dalje ističe da SDA-ovce boli i povratak Hastahane građanima.

“Međutim, ne liječi se ta bol tako što bezuspješno pokušavate diskreditirati Srđana Mandića. Pokušajte dići Ajnadžićev ugled. Evo vam i prijedlog: Neka vrati preko 70.000 KM koliko će Općinu koštati njegova naknada na ime bijelog hljeba. Nova administracija će ih, nesumnjivo, utrošiti na zadovoljstvo svih građana jer drugačije ne zna.”

Podsjetimo, predstavnici SDA Centar saopćili su kako su nezadovoljni radom načelnika Općine Centar u Sarajevu Srđana Mandića te su na adresu načelnika uputili niz kritika za njegov dosadašnji rad.

Kako su naveli iz SDA, načelniku Mandiću najviše zamjeraju nerad koji se, kako navode, najbolje očituje u historijski niskom izvršenju budžeta.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79