Iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova: Posjeta Bisere Turković protekla u skladu s propisima

Iz tamošnjeg Ministarstva vanjskih poslova tvrde da navodi o lažiranom PCR testu i razoružavanju pripadnika osiguranja Bisere Turković nisu tačni

Mediji u BiH prenijeli su da je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, prilikom zvanične posjete Njemačkoj jučer pokušala ući u tu zemlju sa falsifikovanim PCR testom, te da je tome prethodilo pribavljanje tog testa iz Sarajeva dok je ona bila u Beču gdje je stigla nakon posjete Albaniji.

Piše: S.Degirmendžić

Navedeno je i da su njemačke vlasti Biseri Turković stavile do znanja da ne mogu prihvatiti test iz Sarajeva s jučerašnjim datumom jer znaju da je ona bila u Beču, te su navodno za njen ulazak prihvatili test koji je uradila prije polaska u Albaniju.

Tragom ovih informacija i tvrdnji da su “razoružani” pripadnici osiguranja ministrice Turković, Fokus je kontaktirao Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke.

U odgovoru za Fokus, koji iz Ureda za odnose s javnošću njemačkog MVP-a potpisuje Josef Hinterseher, naveli su da navodi koje smo naveli u upitu nisu tačni.

-Medijski izvještaji koje ste opisali nisu tačni. Ulazak ministrice i pratećih službenika osiguranja protekao je apsolutno glatko i u skladu sa svim važećim propisima- naveli su iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Inače, Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH danas se u Berlinu sastala sa Heikom Maasom, ministrom vanjskih poslova Njemačke. S njim je, između ostalog, razgovarala i o problemu nabavke vakcina protiv Covid 19 u našoj zemlji, te migrantskoj krizi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79