Iz parka ukradene sadnice japanske trešnje, one što nisu uspjeli odnijeti uništili su

Sadnice trešanja su iščupane iz sadnih rupa i vjerovatno negdje bačene, a istodobno su oštećena i rasvjetna tijela u Parku, koja su polomljena i iskrivljena

Nepoznati počinitelj ili više njih u noći s utorka na srijedu u mostarskom parku Zrinjevac počupali su i odnijeli sadnice japanske trešnje, a one koje nisu uspjeli iščupati oštetili su u toj mjeri da se više ne mogu oporaviti, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grad Mostara.

“Napominjemo da su sadnice Beni Yutaka i Kouka trešnje rijetke i jedini su novozasađeni uzorci te vrste na području Hercegovine. Zasađene su krajem septembra prošle godine, na ovaj način u potpunosti su obezvrijeđene, a za proizvodnju novih sadnica i nadoknađivanje nastale štete bit će potrebne dvije do tri godine”, priopćeno je iz Grada Mostara.

Sadnice trešanja su iščupane iz sadnih rupa i vjerovatno negdje bačene, a istodobno su oštećena i rasvjetna tijela u Parku, koja su polomljena i iskrivljena, stoji u priopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79