Iz policije se oglasili: Evo šta su rekli o pokušaju otmice učenice u Maglaju

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, u izjavi za “Avaz” potvrdila je kako policija provjerava navode iz prijave Zijada Meškića, direktora Osnovne škole “Novi Šeher”, o navodnom pokušaju otmice njegove učenice.

-Zaprimili smo prijavu od direktora škole.- Postupa se po prijavi i utvrđuje da li je bilo takvo nešto. Osim toga, istražuje se da li je bilo sporno vozilo u kritično vrijeme. Apsolutno sve poduzimamo da se provjeri tačnost navoda ove prijave – kaže Alić za “Avaz”.

Pokušaj uvođenja u auto

Podsjetimo, u Maglaju se jučer odvijala prava drama kada je nepoznata muška osoba pokušala oteti maloljetnu djevojčicu, inače učenicu Osnovne škole “Novi Šeher”.

Naime, učenicu je, u jutarnjim satima, na putu od kuće do autobuske stanice u naseljenom mjestu Domislica nepoznati muškarac pokušao, protiv njene volje, uvesti u automobil.

Savjet učenicima

O ovom događaju oglasio se i Zijad Meškić, direktor škole, koji je potvrdio da se desio pokušaj otmice učenice škole kojom rukovodi.

– Povodom ovog slučaja obaviješteni su roditelji i Policijska uprava Maglaj. Ovim putem pozivamo roditelje da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu, ali i po povratku – kaže Meškić.

Pokušaj otmice učenice: Škola moli roditelje za oprez

Savjetuje, također, da se učenici kreću u grupama, ne razgovaraju s nepoznatim osobama, te da ne ulaze u nepoznata vozila.

– Učenici putnici treba da koriste samo prijevoz autobusima koje je škola obezbijedila – napominje Meškić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79