Iz saobraćaja isključena 62 vozača

Na području nadležnosti Policijske uprave Doboj, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena i sankcionirana 62 vozača, od kojih je šest uhapšeno.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, provedena je 4., 5. i 6. januara, saopćeno je dobojske Policijske uprave.

Tokom akcije kontrolirano je ukupno 500 učesnika u saobraćaju, od kojih je 357 alkotestirano.

Dobojska policija saopćila je i da je policija iz Bosanskog Broda uhapsila pijanog pješaka inicijala B. L. (30) s područja te općine koji je imao 1,81 promil alkohola u krvi.

Policija iz Doboja podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv osobe inicijala V. S. (48) iz tog grada, koja je bez odobrenja priključila porodičnu kuću na vodovodnu mrežu s koje je isključeno u maju 2017. godine zbog neizmirenog duga.

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj i protiv M. P. (63) i Ž. V. (48) s područja ovog grada zbog osnovane sumnje da su izvršila krivično djelo protupravno zauzimanje zemljišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79