Iz SDA BPK-a u saopštenju traže hitnu istragu protiv svih osoba povezanih sa snimkom o kupovini funkcija

Kantonalni odbor SDA BPK-a Goražde poziva nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da odlučno i hitno provedu istragu nakon što je objavljen audio-snimak koji indicira da su se određene političke funkcije u BPK Goražde prodavale, odnosno kupovale za novac.

Pozivamo da se utvrdi autentničnost snimka objavljenog na prekinutoj sjednici Skupštine BPK Goražde, identificiraju osobe na njemu i utvrde sve druge okolnosti vezane za ovaj događaj, te poduzmu sve zakonskom propisane mjere.

Zastupnici SDA BPK Goražde nisu na bilo koji način učestvovali u razgovorima ove vrste, niti u radnjama koje se pominju na snimku. Od policije i Tužilaštva tražimo da ispita sve one koji imaju veze sa snimkom na bilo koji način. Tražimo da svako za koga se utvrdi da je kršio zakon odgovara, kažu iz KO SDA BPK.

Burno u Skupštini BPK: Za smjenu ministrice MUP-a u Goraždu ponuđeno 30.000 KM!?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79