Iz SDA jedva dočekali grešku Vlade KS: Traže ostavku ministra Envera Hadžiahmetovića

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcija (SDA) poslalo je saopćenje u kojem se poziva trenutni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović da podnese ostavku.

Saopćenje KO SDA prenosimo u cjelosti:

– Stanje u komunalnoj privredi koja je u svim oblastima pred slomom, neadekvatna priprema za kišnu sezonu, od planiranih šest miliona KM za sanaciju riječnih korita nije izvršena niti jedna marka, neadekvatna reakcija na poplave, nerad u resoru urbanizma i zaštite okoliša, izostanak implementacije ijedne mjere za smanjenje zagađenja u KS dovoljni su razlozi da ministar Hadžiahmetović podnese ostavku iz profesionalnih razloga.

Oboren izvještaj ViK-a iz mandata ministra Hadžiahmetovića, Okerić tvrdi da se desila greška

Međutim, činjenica da ne uživa povjerenje kolega u Vladi KS koja je umjesto njega, koji je po Zakonu komadant CZ, imenovala ministra privrede na tu funkciju, ali i činjenica da ne uživa povjerenje parlamentarne većine koja je jučer oborila izvještaj o radu VIK-a za 2020. godinu kada je on bio direktor, dovoljni su razlozi da iz moralnih razloga podnese ostavku.

Ukoliko Hadžiahemtović podnese ostavku pokazat će da je ozbiljan čovjek koji je uvidio da u ovakvim političkim okolnostima nije znao ili nije mogao bolje raditi, a ukoliko uprkos svemu ostane ministar ostat će upamćen kao najgori resorni ministar u historiji Kantona Sarajevo, koji nije imao podršku ni povjerenje čak ni onih ljudi koji su ga imenovali na tu funkciju – navedeno je u saopćenju KO SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79