Iz SDA o Kukiću: Sankcije bi trebale biti kraj SDP-ovog koaliranja sa korumpiranim licima

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a je objavilo listu lica koja se nalaze pod sankcijama State Departmenta, a među njima je i predsjednik Pokreta demokratske akcije Mirsad Kukić. Sjedinjene Američke Države Mirsada Kukića označile su kao osobu koja je u proteklom periodu koristeći službeni položaj direktora javnog preduzeća Rudnik Banovići, te zastupnika u Parlamentarnoj skupštini, učestvovala u koruptivnim radnjama koristeći svoj politički uticaj i službeni položaj za ostvarivanje lične koristi.

Po navodima State Departmenta postoje vjerodostojne informacije da je Kukić zloupotrijebio javna sredstva za ličnu korist i miješao se u odluke o zapošljavanju i imenovanjima da bi ostvario političku korist.

˝Upozoravali smo na korupciju i koruptivne interese sadašnje koalicije Kukić – Nikšić – Radončić, ali su skriveni iza spin priča i opterećenošću Strankom demokratske akcije provodili nezakonite radnje koje nisu promakle zvaničnicima State Departmenta. Kako ćete nakon svega stati pred vaše birače i pričati o borbi za Bosnu i Hercegovinu, kako poslije uvedenih sankcija da prvi čovjek Vlade Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić kaže kako vodi antikorupcionu politiku, dok mu otvaraju licitaciju za radna mjesta u javnim institucijama.

Imate li sad obraza kazati kako se dešava historijska revolucija sa uvođenjem Zakona o prijavljivanju imovine funkcionera i njihovih zvaničnika u TK, dok to izglasavate u koaliciji sa Kukom od Banovića? Ako imate odgovornosti prema biračima poštovane Socijaldemokrate, ove sankcije bi trebale biti kraj vašeg koaliranja sa korumpiranim licima sa one strane zakona. Ali, ako vam je obraz zakrpljen flekom, zažmirite i bar šutite o vašoj borbi protiv korupcije˝, saopštili su iz KO SDA TK.

  SIPA uhapsila devet osoba zbog droge: Ovo je glavnoosumnjičeni

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79