Iz SDP-a poručili Skaki: Nećemo dozvoliti novu aferu “Asim”

Sarajevski SDP poziva odlazećeg gradonačelnika Abdulaha Skaku da hitno i bez odlaganja zaustavi sve aktivnosti koje se tiču bilo kakvih pokušaja uvođenja nove sistematizacije, zapošljavanja i slično, iz poštovanja prema budućem gradonačelniku, ali i radnicima Gradske uprave.

– Napominjemo da će pod lupom biti sve aktivnosti, a posebno stvaranje finansijskih obaveza i proces preseljenja dijela Gradske uprave, te pozivamo odlazećeg gradonačelnika da toga bude svjestan.

Pored toga, sarajevski SDP još jednom napominje postojanje sumnje o potencijalnom vršenju krivičnih djela od strane pojedinih izabranih dužnosnika u periodu pred izbor novog gradonačelnika, u odnosu na šta ćemo poduzeti odgovarajuće radnje.

Poručujemo da nećemo dozvoliti novu aferu “Asim”, te da će novi gradonačelnik, za razliku od prethodnog, biti izabran pošteno – saopćeno je iz KO SDP-a Sarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79