Iz Turske izručen opasni Almir Serdarević zbog povezanosti sa Sky i Anom aplikacijama

Pravosudne institucije Turske izručile su Bosni i Hercegovini osumnjičenog Almira Serdarevića (1975), koji je pod istragom u predmetu Tužilaštva BiH sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija.

Ovaj osumnjičeni duže vremena je bio nedostupan pravosuđu BiH i boravio je u inostranstvu te je za njim raspisana potjernica, nakon čega je radom Tužilaštva BiH i partnerskih institucija lociran i identifikovan na području Turske, kada su inicirane aktivnosti za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini.

Nakon izručenja i preuzimanja osumnjičenog, u Sudu BiH je održano ročište povodom prijedloga za određivanje mjere pritvora na kojem je tužiteljica detaljno obrazložila prijedlog za pritvor.

S obzirom da je predmet u fazi istrage, tužilaštvo u ovom trenutku ne može javnosti dati više detalja i informacija, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79