Iz Živinica u Minhen prevukao zmiju u haubi: Digao na noge i policiju i vatrogasce

Bosanac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana ispod haube svoga automobila iz Bosne u Njemačku neznajući prevezao je zmiju.

Naime, našoj redakciji javio se njegov rođak iz Živinica koji nam je ispričao ovaj nesvakidašnji događaj.

– On već nekoliko godina živi u Minhenu ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen imao je šta da vidi. Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je neznajući vozio od Živinica sve do Minhena – ispričao nam je njegov rođak zamolivši nas da ne objavljujemo njihova imena.
Posuta otrovom

Junuzović je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

– Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo – kazao nam je.
Nezapamćen slučaj

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema.

– Pošto je u Bosni bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promejeljivo, najvjerovatnije prilikom povratka sa neke lokacije zmija se neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke – rekao nam je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79