Iza hrvatskog vojnika ostala supruga i sinčić

Briški je bio oženjen, a ima i sinčića koji je tek napunio godinu dana. Stanovali su s njegovim roditeljima i sestrom u Sesvetama

Hrvatski vojnik Josip Briški koji je poginuo nakon jutrošnjeg nemilog događaja u Afganistanu, imao je 27 godina. Briški je rođen 1992. godine. U sistemu Hrvatske vojske bio je, kako pišeJutarnji list, pet godina, a misija u Afganistanu bila mu je prva međunarodna misija. Bio je pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u NATO misiji podrške miru Resolute Support u Afganistanu. Tamo je bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga.

Briški je bio oženjen, a ima i sinčića koji je tek napunio godinu dana. Stanovali su s njegovim roditeljima i sestrom u Sesvetama, piše Jutarnji list.

Poginuo je od teških povreda glave zadobivenih rano jutros tokom ataka na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Nakon stradavanja mu je pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine povreda u bolnici je preminuo.

Uz Briškog su u ovoj tragediji ranjena još dva hrvatska vojnika. Oni su teško povrijeđeni, no nisu u životnoj opasnosti. Jedan je zadobio prijelom bedrene kosti, a drugi ima povrijeđenu ruku. Druga dvojica stradalih vojnika su iz Osijeka i Vinkovaca. Jedan od njih je 1987. godište i u sistemu Hrvatske vojske je već 12 godina, a treći stradali vojnik je također 1992. godište, a on je u sostemu HV-a također 5 godina rekao je ranije danas ministar Damir Krstičević.

U MORH-u su istakli da su sva trojica prošli svu potrebnu obuku za operacije u kojima sudjeluju u Afganistanu te su imali svu propisanu i zaštitnu opremu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79