Izabran policijski komesar po mjeri A-SDA

Karijeru novog komesara karakteriše što je agilniji u prijavama protiv tužilaca koji istražuju kriminal, nego počinilaca privrednog kriminaliteta – nakon što je shvatio da bi mogao biti i sam predmetom istrage zbog opstrukcije

Odluka Vlade: Novi policijski komesar MUP-a ZDK je Rusmir Šišić

Piše: Amarildo Gutić

Sretan je ovo dan za Rusmira Šišića, aktuelnog rukovodica Odsjeka za Privredni kriminalitet MUP-a ZDK. Vlada ovog kantona imenuje ga za policijskog komesara te mu dodatno dodjeljuje viši čin.

“Vlada je u skladu sa svojim ovlaštenjima donijela rješenje o imenovanju Rusmira Šišića za policijskog komesara i dodjeli čina generalni inspektor policije na mandat od četiri godine. Očekujemo od novog policijskog komesara da uz podršku Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova radi na poboljšanju svih segmenata sigurnosti i spremnosti policije u borbi protiv svih oblika kriminaliteta”, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić.

Nezavisni odbor kojim dominiraju kadrovi A-SDA predložio je dva od šest prijavljenih kandidata ministru unutrašnjih poslova ZDK Pekiću, kadru A-SDA koji pokorno realizuje što mu stranački šef Ramo Isak pripremi.

Pekić prijedlog dostavlja Vladi kojom dominira A-SDA. Istina, ne brojem ministara nego time što u Skupštini ZDK obezbjeđuje opstanak na vlasti SDA. A kada je očuvanje vlasti u pitanju, SDA pristaje na sve, pa i da novi komesar bude “nestranački čovjek” po želji A-SDA. Izmijenili su prethodno Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK, prisilno penzionisali doskorašnjeg komesara Semira Šuta, a ujedno omogućili da se kandiduju i oni sa nižim činom od do tada zakonom predviđenog.

Protukandidat Nermin Šehović, inspektor Federalne uprave policije u zeničkom detašmanu, pored takvog odnosa snaga nije imao šanse. Šehović je inače javno ukazao na greške i propuste u istrazi ubistva Dženana Memića, što mu pak iz SDA ne mogu oprostiti.

 

kandidati sisic sehovic

Rusmir Šišić (lijevo) i Nermin Šehović

 

Prije tačno mjesec dana, 16.avgusta Žurnal je nagovijestio ovakav epilog.

“A kandidat za komesara po mjeri jeste Rusmir Šišić. To su za Žurnal potvrdila tri ozbiljna izvora iz MUP-a ZDK. Tako postaje jasnije zašto su istrage u kojima su prijavljeni kadrovi A-SDA te sestrinske SDA stalno prepune opstrukcija. Šišić ima čin samostalnog inspektora i upravo su nedavne izmjene zakona omogućile da se kandiduje za komesara”, napisali smo tada.

Karijeru novog komesara karakteriše što je agilniji u prijavama protiv tužilaca nego počinilaca privrednog kriminaliteta. Dvojicu tužilaca je prema saznanjima Žurnala prijavio kada je shvatio da bi i sam mogao biti predmetom istrage zbog opstrukcije pojedinih predmeta.

“Nezavisni” odbor izabrao novog komesara policije Ze-Do kantona Rusmira Šišića. I gle čuda, 2 osobe iz Odbora, Melisa Ahmić i Taib Spahić, članovi su A-SDA kao i novi komesar Šišić! Treba li naglas da mu je protukandisat bio inspektor Nermim Šehović, profesionalac i čovjek.  Najzaslužniji za rasvjetljavanje slučaja ubistva Dženana Memića. I da se zna,upravo se zbog toga Bakir Izetbegović lično pobrinuo da Šehović ne bude izabran, a ko je novi komesar – dovoljno je da odete na zeničke portale i čitate komentare.Država koja je dotakla dno ispod dna! – izjavio je novinar Almedin Šišić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79