Izazvao smijeh: Bivši šef banjalučkog DNS-a prešao u SNSD, Dodik mu ispravljao lapsuse

Na današnjoj konferenciji za medije u Banjoj Luci je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik saopćio da su bivši predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoje Obradović i nekadašnji članovi odbora ove stranke potpisali pristupnice za ulazak u SNSD.

Zbog njegove bolesti, dodao je, to nije moglo biti urađeno ranije, a nova SNSD-ova pojačanja ga, tvrdi, veoma raduju jer će raditi na strukturi u gradskoj organizaciji.

– Borivoja znam još iz njegovih studentskih dana i uvijek sam se pitao zašto i kako nam je to izmaklo da nije nastavio da radi u našoj organizaciji. Sada sam zadovoljan činjenicom da je i on sam, zajedno sa svojim prijateljima, pristupio SNSD-u. SNSD ima namjeru da u narednih mjesec dana održi sastanke u gradskoj organizaciji, da se izabere novo rukovodstvo i da na taj način krenemo u političko organizovanje i djelovanje u Banjoj Luci – izjavio je Dodik.

Ovo je, dodaje, snažan impuls snazi SNSD-a, a cilj je snažna Banja Luka koja se razvija i koja treba da dobije sve ono što joj pripada.

– Samo jaka Banja Luka, ekonomski i politički, može da nosi političku utakmicu na nivou BiH, o našem statusu i onome što je nama važno – poručio je Dodik.

Medijima se zatim obratio donedavni predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoje Obradović, čije je obraćanje obilježeno lapsusima koji su izazvali smijeh prisutnih, pa i Dodika.

Obradović je kazao da su on i njegovi saradnici “diplomirali probleme” u DNS-u, te da su uspijevali u nekoliko navrata dizati taj Gradski odbor.

– Sjeli smo i donijeli odluku da izaberemo ovu političku opciju, odnosno SNSD, jer smatramo da je ovo najveća i najsnažnija partija u RS-u, a samim tim i u Banjoj Luci. Ono što je za nas najvažnije, što smo izabrali DNS, je RS. Mislim da je ovo stranka koja okuplja, koja je najsnažnija i koja u ova teška vremena, kada su primijetni svakodnevni pritisci, mislim da je ovo stranka koja može da povede RS – izjavio je Obradović, nakon čega mu je Dodik sugerirao da je umjesto SNSD kazao DNS.

Tu, međutim, nije bio kraj Obradovićevim lapsusima, odnosno ponavljanju naziva bivše stranke, DNS-a, umjesto nove, SNSD-a.

Konferencija za novinare Milorada Dodika

Konferencija za novinare Milorada Dodika

Posted by Atv Banja Luka on Nedjelja, 17. Januar 2021.

– Zalažemo sa za okrupnjavanje političke scene, naročito kada su u pitanju nacionalne teme. Vjerujem da će na nekim narednim izborima, kada to uspijemo, biti nevažno ko će pobijediti, a siguran sam da će to biti DNS – poručio je Obradović, nakon čega ga je Dodik ponovo odgurnuo rukom ukazujući na grešku.

Obradović se zatim izvinio zbog nove greške, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79