Izbačena kadetkinja koja je snimala užičko kolo na policijskoj akademiji

Prije nekoliko dana je u javnost izašao snimak kadeta Policijske akademije u Zagrebu na kojoj plešu užičko kolo.

O slučaju se danas oglasila i Policijska akademija. U saopćenju navode da će načelnica akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole Josip Jović (voditelja odgojnih grupa, voditelja smjene i dvoje rukovoditelja policijske škole) podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo biti na snazi vrijeme odmora odnosno povečerje za polaznike škole.

Naime, zbog činjenice da su polaznici završili 10-sedmičnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vrijeme za druženje do ponoć, umjesto do 22 sata.

Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i plesali.

No, za vrijeme njihovog druženja, voditelji odgojnih grupa, voditelj smjene i prisutni rukovoditelji policijske škole koji su dozvolili razonodu i druženje, trebali su nadzirati poštivanje kućnog reda te da je ponašanje polaznika primjereno i nije suprotno odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom, propustili učiniti.

Snimanje i objavu navedene snimke inicirala je 19-godišnja polaznica čime je nedvojbeno prekršila važeće pravne propise Policijske škole te je nanijela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova. Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima sa snimke izreći odgovarajuće sankcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79