Izbjegnuta tragedija: Kolege odgovorile muškarca u invalidskim kolicima da se ubije

 

U travničkom naselju Kalibunar večeras se odvijala prava drama i to nakon što je muškarac u invalidskim kolicima zaprijetio da će se raznijeti bombom.

Ova informacija potvrđena nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona čiji su službenici izašli na mjesto događaja te pokušavali situaciju smiriti i privesti bez posljedica.

Nakon dužeg vremena muškarac je odustao od ovog čina na nagovor kolega, nakon čega je policija od njega preuzela ručnu bombu.

Napeta situacija u Travniku: Muškarac prijeti da će se raznijeti bombom

Kako nezvanično saznajemo muškarac je izvadio i osigurač, pa je problem predstavljao pronalazak osigurača i vraćanje u ručnu bombu kako bi bila osigurana.

Nakon što su ga kolege odvele u stan, intervenisala je i policija koja će muškarca odvesti doktoru, a zatim i u pritvorsku jedinicu.

Za sada nije poznato zbog čega se muškarac odlučio na ovaj čin, a kako saznajemo radi se o osobi koja je ovisnik o psihoaktivnim supstancama i ranije poznat policijskim organima gonjenja piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79