Izbo vlasnika kafića koji ga je izbacio napolje: Rasimu Vugdaliću dvije godine zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao je presudu kojom je 32-godišnjeg Rasima Vugdalića, zvanog Roki, iz Bugojna, osudio na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Muniba Kalbića, vlasnika caffe bara “A&M” u Bugojnu.

Prema navodima iz presude, Vugdalića je 28. oktobra 2016. godine oštećeni Kalbić izbacio iz njegovog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici 307. motorizovane brigade u Bugojnu, piše Faktor.

Ispred objekta je, prema presudi, najprije došlo do svađe između njih dvojice, a potom je Kalbić dlanom ruke najmanje dva puta udario Vugdalića po glavi.

– Odbijajući od sebe istovremeni protivpravni napad oštećenog, optuženi je u namjeri da ga liši života, iz džepa hlača izvadio kuhinjski nož, smeđe drške, ukupne dužine od 20 cm, i njime nasrnuo na oštećenog, zamahujući nožem ka njegovom grudnoom košu. Zadao mu je više udaraca vrhom sječiva noža dok je uzmicao, kao i dvije ubodne povrede, jednu u lijevu stranu stomaka, u nivou pupka, a drugu u lijevu slabinu, odnosno u dijelove tijela gdje se nalaze vitalno važni organi – navodi se u presudi.

Uslijed ova dva udarca Kalbić je zadobio lakše povrede, a Sud je utvrdio da je Vugdalić, koji se nakon napada udaljio, u prekoračenju nužne odbrane, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

U kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, odlukom Suda, Vugdaliću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. oktobra do 28. novembra 2016. godine, a oštećeni Kalbić je sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućen na parnicu.

Rasim Vugdalić je, prema podacima Kantonalnog suda, ranije osuđivan za ubistvo.

On je, naime, odležao kaznu od šest i po godina zatvora jer je, još kao 19-godišnjak, u julu 2006. godine u Gradskom parku u Bugojnu nasmrt izbo Ronalda Juga.

Jug je tada u svađi sa Mustafom Zukanovićem krenuo sa razbijenom flašom na Zukanovića, da bi ga Vugdalić u tome spriječio, izvukavši nož ispod majice i zadavši mu tri ubodne rane u grudni koš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79