Izbori u Nikšiću mnogo više od glasanja o strategiji razvoja opštine

Građani Nikšića izlaze na lokale izbore koji su mnogo više od glasanja o strategiji razvoja opštine.

Prvi su test za opoziciju i vladajuće na državnom nivou, nakon parlamentarnih izbora prošlog augusta.

Vladajuća tročlana koalicija prosrpskog Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA nastoji preuzimanjem lokalne vlasti u rodnom gradu Mila Đukanovića potvrditi podršku glasača radu Vlade premijera Zdravka Krivokapića.

Stijepović: Nikšić će biti prekretnica kojim putem će ići Crna Gora

Ove nedjelje će u Nikšiću biti održani lokalni izbori. Tačno 100 dana nakon formiranja nove vlade Crne Gore. Izbori su svojevrstan test za opoziciju i vlast. Izborna kampanja se zasniva na raspravama ko je protiv, a ko za državu. Ukupno je prijavljeno šest lista, dvije stranke na…

Demokratska partija socijalista predsjednika Đukanovića, koja je nakon tri decenije smijenjena, pokušava zadržati vlast u Nikšiću, na izbore izlazi u koaliciji Evropski tim za Nikšić računajući na glasove procrnogorskih birača.

Izbornu kampanju obilježili su brojni incidenti, oštra retorika učesnika, međunacionalne tenzije, ali i strani uticaj, na šta su upozoravale i zapadne diplomate.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79