Izdali najmanje 10 vozačkih dozvola bez položenog vozačkog ispita: Troji osobe koje su lišene slobode bit će predato Tužilaštvu

Troje od šestero slobode lišenih u jučerašnjoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo bit će predato danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, potvrdila je za “Avaz” Azra Bavčić, portparol ove pravosudne institucije.

U akciji, koja će biti nastavljena, pala je i pripadnica Administrativnog sektora MUP-a KS u Novom Sarajevu. Kako saznajemo, riječ je o referentici za izdavanje vozačkih dozvola u MUP-u KS. Druge dvije osobe, koje će, također, biti predate u nadležnost Tužilaštva, imale su ulogu posrednika.

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izdavanja vozačkih dozvola. Prema prvim informacijama, osumnjičeni su da su izdali najmanje 10 vozačkih dozvola bez položenog vozačkog ispita!

Na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara te krivotvorenje dokumenata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79