Izetbegović: BiH će postojati sve dok to budu željeli njeni patrioti, oni koji je žele braniti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra da politička kriza, kako je rekao, ukazuje na jačanje Bosne i Hercegovine te da je svaki dan sve više Bosne i Hercegovine.

To je izjavio nakon jutrošnjeg polaganja cvijeća na sarajevskom mezarju Kovači povodom Dana državnosti.

“Bosna i Hercegovina je u krizi koja ukazuje na njeno jačanje. Kriza je izazvana defanzivom antibosanskih snaga koje su nezadovoljne određenim promjenama”, istakao je.

Poručio je da postojanje Bosne i Hercegovine ovisi o onima koji su, kako je naveo, patrioti. Očekuje da će biti u zakonodavnim institucijama biti još više, kako je rekao, probosanskih političara.

“Bosna i Hercegovina će postojati sve dok to budu željeli njeni patrioti, oni koji je žele braniti. Bosne i Hercegovine svakim danom ima sve više. U parlamentu je 58 posto parlamentaraca koji su probosanski orijentisani. To će jednom pametnom politikom lako otići na dvije trećine”, zaključio je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79