Izetbegović i Čović obmanuli javnost: U Zagreb nisu išli ispred stranke, put im plaćen iz džepova građana BiH

Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a o trošku države, odnosno građana BiH boravili su i Zagrebu 28. i 29. septembra, piše Patria. Podsjetit ćemo da su oba predsjednika stranaka tvrdila da su kao predstavnici stranaka putovali u Zagreb.

Ova informacija potvrđena je za NAP iz Sektora za međunarodne odnose i protokol Parlamentarne skupštine BiH a kako su kazali putovanje članova Kolegija Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović održano je po pozivu Kabineta premijera Republike Hrvatske.

„Parlamentarna skupština BiH snosila je troškove službenog putovanja u Zagreb 28. septembra 2020. godine za članove Kolegija Doma naroda PS BiH na osnovu Odluke Kolegija DN PSBiH“, istakli su iz Sektora za finansije PSBiH.

Tako se dokazalo da su Izetbegović i Čović zlouptrijebili činjenicu da su i u Domu naroda, pa su o trošku države putovali u Zagreb. Ova informacija interesantna je jer je sam čelnik SDA Bakir Izetbegović najavio da u Zagreb odlazi kao predsjednik stranke.

Istina, ovakve izjave uslijedile su tek nakon kritika da i Izetbegović ruši institucije BiH.

To je pokušao objasniti i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, kazavši da se radi o susretu na nivou stranaka. Ako je susret na nivou stranaka zašto država snosi troškove!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prvo je kazao da neće ići u Zagreb, a onda je kazao da odlazi kao predsjednik stranke.

Baš kao i Dodik, koji je kazao da u Zagreb ide kao predsjednik stranke.

Ovo nije privatna država, jer u njoj ima još stranaka. Ali, Izetbegović, Čović i Dodik tako se ponašaju. Dokaz da im građani BiH plaćaju privatna putovanja samo je jedan u nizu da oni BiH doživljavaju pritavnom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79