Izetbegović i Čović spremni za penzije: Dodiku “fali” koja godina

Predsjednik HDZ BiH i HNS-a jučer je proslavio rođendan i namirio je godine za mirovinu (20. 8. 1956.). Lider SDA Bakir Izetbegović također je 1956. godište te je 28. juna ove godine napunio godine za mirovinu.

Lider SNSD-a Milorad Dodik (12. mart 1959.) za razliku od svojih kolega ima još par godina do mirovine. Dodik je sinoć kolegi Čoviću čak sletio na rođendan, bez obzira na brojne razloge zbog kojih bi morali biti distancirani, koji se nižu godinama, a kulminirali su posebno zadnjih dana.

Međutim, za lidere prepreka nema, i godine su njima samo broj. Ne očekuje ih ni sirotinjska mirovina od tristotinjak i kusur maraka, te nikakvih razloga za zabrinutost nemaju piše Hercegovinainfo.

Ovo je rođendanska torta predsjednika HDZ-a o kojoj svi pričaju

(FOTO) Čovići imaju grb: Ovo je rođendanska torta predsjednika HDZ-a o kojoj svi pričaju

Na proslavi 65. rođendana lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića pojavila se neobična torta o kojoj svi pričaju. Torta je, kako se može vidjeti na fotografiji koju je objavio Dnevni list ukrašena grbom obitelji Čović, koji se, izgledno je, po prvi puta na sladak način pojavljuje u domaćoj javnosti.

Na zahtjev obitelji Čović riječka tvrtka Heraldic d.o.o izradila je građanski grb obitelji, a na službenim stranicama navode da su to učinili temeljem čimbenika vezanih za podrijetlo i povijest obitelji. Ističu da je to sada jedinstven i unikatan heraldički znak obitelji Čović.

“Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova obitelji Čović. Grb je osmišljen i dizajniran prema pravilima heraldičkog dizajna i tvrtkinim načelima o oblikovanju obiteljskih građanskih grbova”, naveli su.

„Na plavom glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrna šahovnica (4×3), lijevo u srebrnom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebrn i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebrn-plavi-zlatni-crven-srebrn) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka. Grb obitelji Čović 14. lipnja ove godine registriran je u Registru obiteljskih grbova Heraldic arta u Rijeci.

Upućeniji tvrde da Čovićev grb nije baš ukusan, odnosno da je pokušaj spoja kiča.

Radi se o latinskom tipu križa koji simbolizira pripadnost Crkvi, pa još crveno na bijeloj podlozi, da tko ne posumnja da se ne radi o pravim Hrvatima, potom lav koji predstavlja junaštvo i hrabrost, oko svega oklop, kopija srednjovjekovnog kiča, nad svime stoji jednoglavi crni orao koji kao gleda na Zapad (nije slučajno) i govori o snazi i moći obitelji.

Inače, svaki čovjek, bez ikakva temelja kao i Čović, može dati da mu se izradi grb.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79