Izetbegović: Jasmina nije direktorica nego dizajner. Ja nisam doveo Al-Shiddija

Bakir Izetbegović, lider SDA je gostovao na N1 televiziji i odgovorio na pitanje voditelja Amira Zukića da li je njegova kćerka direktorica hotela Swissotel i Novotel Bristol u Sarajevu.

Nova direktorica hotela Swisotel i Bristol je Jasmina Izetbegović

Izetbegović je to negirao.

“Mene su prije 20 godina opisali kao najbogatijeg čovjeka na Balkanu. Moja kćerka nije direktorica, ona je dizajner”, rekao je Izetbegović.

Zukić ga je pitao otkud ta informacija medijima.

“Pričali su da se hranim zlatnim kašikama, da je moja majka skupljala novac po Turskoj pa meni dala. Razne gluposti su pričali. Pa da moja supruga nema diplomu, to je kao da nema rodni list”, kazao je Izetbegović.

Zukić ga je pitao da li u hotelima, tržnim centrima ima novca skupljenog u ratu.

“Dakle, skupljen novac u ratu i Al Shiddi s tim novcem napravio hotel. Je li to”, pitao je Izetbegović.

Bakir Izetbegović potvrdio kada Sebija odlazi sa KCUS-a

“To ste vi izgovorili”, konstatovao je Zukić.

“Kazao sam, Izetbegovići su služili svojoj zemlji i svom narodu. Mi smo pošteni ljudi, ne samo pošteno, nego i skromni ljudi. Ovo što vi meni sad imputirate znači da sam ja korumpiran, da sam dvoličan”, govorio je Izetbegović, ali Zukić ga je pitao ko je doveo Al Shiddija u Sarajevo.

Izetbegović: “Ja sam vrlo jedan skroman čovjek, meni nikakve posebne pare ne trebaju imam sasvim dovoljno za svoj život”

“On je, ja mislim imao prvu investiciju u Zenici, pa je došao u Sarajevo. Ja ga pronašao nisam.

“Ko ga je pronašao”, pitao je Zukić.

“Nemam pojma. Upoznao sam ja njega kada je već došao. Ne znam šta hoćete da kažete”, pitao je Izetbegović Zukića.

“Ja vas samo pitam jeste li vi doveli Al Shiddija u Sarajevo.

“Nisam, nisam nikada ništa uradio u životu što ljudski zakon i božiji zakon ne dozvoljava. Nema tog Al Shiddija ili bilo koga, evo ja sad pozivam, koji će reći da sam ja nešto uradio. Ponavljam, Izetbegovići su pošteni ljudi”, rekao je lider SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79