Izetbegović: Kod nas je za 7 mjeseci umrlo ljudi koliko u Italiji za dan-dva

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon što je preležao koronu, krenuo je u predizbornu kampanju.

Sinoć je lider SDA bio u Jajcu i promovirao kandidate svoje stranke. Usput, se osvrnuo na trenutno stanje, posebno zbog pandemije koronavirusa.

Izetbegović je našu zemlju uperedio sa nekim velikim svjetskim ekonomijama i državama, te istakao da smo mi pronašli odgovor za krizu.

“Korona je pogodila cio svijet. U danu se u Italiji i Španiji umiralo po hiljadu, hiljadu i po ljudi. Neke zemlje su ostale bez desetina miliona radnih mjesta. I nas je pogodilo. Ali kod nas je za ovih sedam mjeseci umrlo koliko u Italiji za jedan dan ili za dva dana. Ali, mi smo se suprostavili, mi smo našli načina da odgovorimo. Izgubili smo 13.500 radnih mjesta, to je manje od 3 posto”, rekao je Izetbegović.

Potom je govorio o rani

“2019. godina bila je najbolja godina u postdejtonskom periodu. Ja sam obećao 100.000 randih mjesta u 10 godina. U šest godina smo ih napravili 106.000. Preko toga dakle, mada su ismijavali to obećanje. I obećali smo da ćemo Federaciji načiniti najvećim gradilištem na Balkanu. Dakle, energetska infrastruktura, saobraćajna infrastruktura, aerodromi, termoelektrane, hidroelektrane…bili smo na tom putu i zaustavljeni smo”, rekao je predsjednik SDA.

Kaže da je stalo, ali nije zauvijek.

“Stiže vakcina za nekih 2,3 ili 4 mjeseca i vratit će se to. I ja hoću obećati, i po tome sam drugačiji političar. I obećavam, onako kako gradimo tunel Hranjen prema Goraždu, i onako kako smo ga izgradili prema Neumu i kako ćemo ga graditi između Konjica i Mostara, da ćemo napraviti tunel između Travnika i Jajca, da ćemo napraviti dobru brzu cestu i da ćete od Sarajeva do Jajaca, komfornom dobro, brzom cestom ili autopotem stizati za manje od sat. To vam ja danas obećavam”, naveo je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79