Izetbegović komentirao rezultat izbora u Mostaru: Zadovoljan sam, naša očekivanja su jasna

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović oglasio se danas prvi put o rezultatima izbora u Mostaru, ističući zadovoljstvo.

Koalicija za Mostar koju predvodi SDA bit će glavni pregovarač za novu vlast, a od konačnih rezultata zavisi s kim će Izetbegović krenuti u ključne pregovore.

“Čestitam svim građanima Mostara uspješno održane izbore. Posebno se zahvaljujem glasačima koji su podržali kandidate Koalicije za Mostar 2020. Rezultatima izbora sam zadovoljan, naročito ukupnim brojem glasova koje su osvojili kandidati Koalicije. Svima nama ostaje da sačekamo zvanične rezultate i završetak kompliciranog procesa izračuna broja vijećnika u Gradskom vijeću Mostara, nakon čega će početi razgovori o izboru gradonačelnika i formiranju većine”, kazao je Izetbegović.

On naglašava da su očekivanja SDA od novog saziva Gradskog vijeća poznata i jasna: “Želimo jedinstven, prosperitetan i moderan i tradicionalan evropski Mostar”, poručio je.

Čelnik HDZ-a Dragan Čović još sinoć je najavio da će razgovarati s Izetbegovićem o novoj vlasti u Mostaru, dok za Koaliciju za Mostar vjerovatno postoji i ona druga opcija s Bh. blokom, ali naravno od toga zavisi mnogo, a prije svega zainteresiranost opozicije da uđe u vlast sa SDA.

U konačnici, na formiranje vlasti i implementiranje izbornih rezultata u najvećem gradu na Neretvi mogli bismo čekati i mjesecima, što zbog kompliciranog sistema dobijanja rezultata, što zbog šire političke slike koja će nesumnjivo utjecati na procese u Mostaru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79