Izetbegović: Mogao sam ući na VIP ulaz, ali je red biti u redu; Konaković i Vranić: Ko ti je nudio VIP ulaz?

Bakir Izetbegović se danas vakcinisao u sarajevskoj Zetri, te se poslije primanja prve doze Pfizer vakcine obratio medijima, kojima je rekao da je mogao koristiti VIP tretman i ući u Zetru bez čekanja, ali da to nije želio.

“Odlučio sam da stanem u red s građanima zato jer je red da se stane u red. Naravno postojala je mogućnosti i VIP ulaza, ali red je s ljudima pričekati”, rekao je jutros Izetbegović.

Bakir Izetbegović primio vakcinu protiv koronavirusa u Zetri

Nedugo poslije ove izjave su se oglasili ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić i Elmedin Konaković.

Vranić je za medije rekao kako nikada nije postojao VIP ulaz u Zetru, dok je Konaković na Twitteru upitao Izetbegovića ko mu je nudio VIP tretman.

“Nikad nije postojao VIP ulaz. Nema ga”, rekao je Vranić.

“Pokušavamo ući u trag osobama koje nude VIP ulaz za vakcinisanje. Ako može mala pomoć Bakir Izetbegović, ko je nudio VIP?”, napisao je Konaković.

Predstavnici SDP-a, NIP-a i Naše stranke danima govore kako VIP ulaz za vakcinaciju ne postoji, te da Izetbegović dezavuiše javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79