Izetbegović na Facebooku: Hvala zaslužnim za pravnu pobjedu BiH

Na temelju apelacije sedam delegata u Vijeću naroda RS, Ustavni sud BiH je proglasio neustavnim član entitetskog zakona, kojim su vlasti RS pokušale prisvojiti javno poljoprivredno zemljište kao državnu imovinu, napisao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović na svom Facebook profilu.

Kako je istakao u obrazloženju ove odluke, Ustavni sud je naveo da je ovakav zakon protivan odredbama Ustava BiH, kojim je utvrđena isključiva nadležnost države u raspolaganju državnom imovinom, uključujući i javno poljoprivredno zemljište.

– Proteklih dana je u javnosti bilo puno informacija o značaju ove odluke Ustavnog suda, ali su se u tim vijestima malo ili nikako spominjala imena ljudi koji su zaslužni za nju. Zato želim uputiti čestitke sedmorici delegata, koji su izradili i uputili ovu apelaciju, i omogućili veliku pravnu pobjedu za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane – napisao je Izetbegović.

On je potom nabrojao imena zaslužnih delegata:

1. Dževad Mahmutović

2. Džemaludin Šabanović

3. Muris Čirkić

4. Alija Tabaković

5. Mihnet Okić

6. Faruk Đozić

7. Ahmet Čirkić

Na temelju apelacije sedam delegata u Vijeću naroda RS, Ustavni sud BiH je proglasio neustavnim član entitetskog zakona,…

Gepostet von Bakir Izetbegović am Montag, 10. Februar 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79