Izetbegović najavljuje početak vakcinacije: Ako treba radit ćemo i 48 sati, sve je pripremljeno

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazala je za Hayat kako je ustanova na čijem je čelu spremna za vakcinaciju.

Već su pripremljeni spiskovi timova i osoblja za vakacinisanje, kao i spiskovi osoblja koje će biti vakcinisano.

“Kako bi potrošili sve doze vakcine u propisanom vremenu radit ćemo s puno većim brojem ljudi, znatno brže. Pripremljene su i ekipe koje će se pobrinuti ukoliko dođe do neželjenih reakcija – kazala je prof. dr. Izetbegović.

Ističe kako su spremni pomoći i u vakcinaciji građanstva iako to nije u opisu obaveza KCUS-a.

“Ovo je jako važna imunizacija kako bi se svi što prije vratili normalnom životu. Zbog toga KCUS želi pomoći i stanovništvu i Zavodu za javno zdravstvo – dodala je Izetbegović za Hayat.

“Svi uposlenici KCUS-a medicinske struke, bit će organizovani tako da redovan posao i pacijenti ne trpe, a da pomognemo u vakcinaciji stanovništva – kazala nam je prof.dr. Izetbegović.

Dodaje kako će biti angažirani koliko god treba jer im je zdravlje stanovništva na prvom mjestu.

“Mi smo naučeni da radimo 24 sata, a nekada smo radili i po 48 sati. To znači da smo spremni na sve varijante da se imunizacija stanovništva provede što efikasnije i brže. Naravno, bit ćemo spremni i za eventualne iznimne događaje kod mogućih alergijskih reakcija koje su opisane. Svi uposlenici koji pristupe vakcinaciji trebat će imati pisani pristanak, a mi smo to pripremili. Spiskove smo uspostavili. Bit će još prijavljenih. Uposlenici su se izjasnili kratko o eventualnim alergijskim reakcijama, a svi znaju koje dijagnoze i zdravstvena stanja nisu pogodna za primjenu vakcine – kaza je generalna direktorica KCUS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79