Izetbegović: Naš cilj je jasan. Jačanje identiteta Bošnjaka na ovim prostorima

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tokom posjete Mostaru održao je radni sastanak s izabranim i imenovanima predstavnicima Kantonalne organizacije SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona te prošireni sastanak s članovima SDA HNK i Regionalnog odbora SDA Istočna Hercegovina.

Na sastanku se razgovaralo o svim aktuelnim političkim pitanjima u BiH, s posebnim akcentom na procese u Mostaru i Hercegovini, saopćili su u srijedu iz Stručne službe KO SDA HNK.

Predsjednik SDA HNK Edin Mušić u svojstvu domaćina sastanka predstavio je aktuelno stanje i djelovanje kadrova SDA u gradskim i općinskim organizacijama SDA u HNK, kao i na širem području Hercegovine.

“Politika SDA u Hercegovini treba biti prepoznatljiva u skladu s programskim ciljevima stranke s vizijom jačanja identiteta Bošnjaka na ovim prostorima. Naša cilj je jasan, osigurati ambijent za ekonomski rast, infrastrukturno razvijanje, socijalnu osjetljivost, kulturno i obrazovno uzdizanje i siguran sam da ćemo nakon jedinstva koje iskažemo na Kongresu koji nam slijedi u tome i uspjeti”, istaknuo je Mušić.

Šerif Špago, potpredsjednik SDA BiH kazao je kako pripreme za Kongres SDA ukazuju da je stranka usprkos svim pritiscima kojima je bila izložena, ostala dosljedna svojim ciljevima, a to je borba za državu BiH.

“Bitno je da se okupimo za Kongres i pokažemo jedinstvo i snagu. Najveći broj članova očekuje nastavak kontinuiteta rada stranke zbog naše dosljedne borbe za jedinstvenu BiH”, naglasio je Špago.

Izetbegović je upoznao prisutne s brojnim aktualnim pitanjima i procesima koji se događaju u BiH, ukazujući na, kako je navedeno u saopćenju, “važnost korektivne uloge SDA koja sa ostalim patriotskim snagama poduzima sve potrebne korake na očuvanju i unapređenju rada institucija na svim nivoima u BiH”.

“Naš narod sada ima priliku da dobije trodimenzionalnu sliku stanja stranka koji su spalili sve principe i sva obećanja koja su davali zbog učešća u vlasti. Potrebno je zaustaviti ustupke koju aktualna vlast radi na štetu države, prije svega štetne izmjene Izbornog zakona, Centralne izborne komisije i Ustavnog suda BiH. Takve izmjene se moraju temeljiti na principima Evropskog suda za ljudska prava. SDA će pokazati javnosti svoj politički suverenitet u zaštiti interesa naše zemlje”, naglasio je Izetbegović.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenima o svim važnim pitanjima koje SDA namjerava poduzeti u narednom periodu te pripremama za Kongres i unutarstranačke izbore u SDA na svim razinama, stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79