Izetbegović: Neće Čović još dugo ovako…

Izetbegović: Neće Čović još dugo ovako…


Ako neko neće da radi ne treba dobijati plaću, ako neko tri puta ne dođe na sjednicu parlamenta gubite poziciju člana parlamenta, pa će na vaše mjesto doći neko drugi ko hoće da radi

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, gostovao je u Dnevniku D Federalne televizije. Tom prilikom Izetbegović je govorio o trenutnoj situaciji kada je formiranje vlasti u pitanju na državnom, ali i na federalnom nivou.

Što se tiče zahtjeva od strane Milorada Dodika da se odustane od slanja godišnjeg izvještaja u NATO, Izetbegović je bio prilično jasan poručivši da od toga “nema ništa”.

– Ne možemo mi sada ići unazad, nikakav IPAP ne dolazi u obzir, kazao je Između ostalog Izetbegović.

https://www.youtube.com/watch?v=yMeQocuSpEQ

Na pitanje da prokomentira “jasan stav” Dragana Čovića lidera HDZ-a da nema nove federalne Vlade bez izmjena Izbornog zakona, Izetbegović je poručio:

– Mislim da gospodin Čović neće još držati taj jasan stav.

Izetbegović je potom objasnio šta je sve Čoviću nuđeno, a što je on odbijao. Poručio je i da je i do sada bilo situacija “to nikako nećemo”, pa sve ipak na kraju desilo… Pogledajte kako je Izetbegović objasnio situaciju s Čovićem i njegovim ultimatumima.

Lider SDA govorio je i o trenutnom neradu parlamentaraca za koji ipak primaju enormno visoke plaće i poručio da bi se nerad konačno trebao početi kažnjavati.

– Ako neko neće da radi ne treba dobijati plaću, ako neko tri puta ne dođe na sjednicu parlamenta gubite poziciju člana parlamenta, pa će na vaše mjesto doći neko drugi ko hoće da radi… kazao je Izetbegović.

Govorio je i kolaciji sa Radončićem i Komšićem.

– Politika liči na pecanje, kada previše zategnete, treba otpustiti malo konopac, pa onad opet povući…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija